Voordelen & Nadelen

Het grote succes van mobiel internet heeft er voor gezorgd dat providers de mogelijkheden zijn gaan bekijken om aangepaste pakketten op de markt te brengen die zich bijvoorbeeld uitsluitend richten op zakenmensen. Volgens velen zijn zakenmensen de belangrijkste doelgroep wanneer het aankomt op mobiel internet. Het zijn immers zij die er echt baat bij hebben om 7 dagen op 7 en 24 uur per dag op de hoogte te blijven van eventuele nieuwe ontwikkelingen. Ook het constant ter beschikking hebben en kunnen lezen van nieuwe e-mails is voor veel mensen in de zakenwereld essentieel gegeven geworden.

De voordelen van zakelijk mobiel internet?

Het grootste voordeel aan zakelijk mobiel internet is dan ook dat u steeds en overal toegang heeft tot het internet en uw e-mails. Daarbij bent u doorgaans ook niet gebonden aan de standaard 12 uur per maand die veelal bij particuliere pakketten wordt aangeboden. Diverse providers hebben immers enkele pakketten voor zakelijk mobiel internet samengesteld waarbij een groter aantal uren verbruik per maand zit inbegrepen.

 

Nadelen zakelijk mobiel internet?

Zijn er dan helemaal geen nadelen verbonden aan zakelijk mobiel internet? Toch wel. Bovenstaande spreekt immers uitsluitend op mobiel internet in eigen land. Het is een bekend gegeven dat mobiel internet in het buitenland wel eens aardig duur kan zijn. Wanneer u bijvoorbeeld naar landen als Frankrijk trekt of misschien zelfs naar landen buiten Europa dient u er rekening mee te houden dat de kostprijs voor het verbruik explosief kan stijgen. Dit is zowel het geval voor gewoon particulier mobiel internet als zakelijk mobiel internet.

U beschikt wel over de mogelijkheid om een speciaal pakket toe te voegen aan uw abonnement waardoor de kostprijs van het verbruik aanzienlijk wordt beperkt. Veelal gaat het echter om beperkte pakketten waarbij u slechts tot 5 uur mobiel internet in het buitenland extra kunt bestellen. Alles wat u buiten deze 5 uur verbruikt zal dus gefactureerd worden aan het normale tarief. Voor bedrijven is de kostprijs van mobiel internet wel perfect in te brengen zodat de berekende BTW steeds gerecupereerd kan worden.

Bent u overtuigd van het nut van mobiel internet? Bekijk dan de kosten voor mobiel internet op deze pagina >>

Leave a Comment